la 19.5.2018 klo 20:00
Cantinovum

Cantinovum

Kuva: Iida Liimatainen

KESTO/DURATION: 30min

KATEGORIAT: Musiikki: Kuorot ja klassinen

 

29 vuoden ikään ehtineen Kamarikuoro Cantinovumin tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron 30 laulajasta suuri osa opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa, mutta kuorossa laulaa opiskelijoiden lisäksi myös useita intohimoisia kuorolaulun harrastajia. Cantinovum toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuorona ja kuoroa johtaa JAMKissa kuoronjohdon lehtorina toimiva Rita Varonen.
Cantinovumin latinankielinen nimi tarkoittaa uutta laulua ja nimensä mukaisesti kuoro on ehtinyt vuosien varrella kantaesittää jo kolmisenkymmentä uutta teosta. Cantinovum on julkaissut neljä levyä, joista viimeisin, Joutuos jouluyö, julkaistiin marraskuussa 2014.
Kuoro on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla ja osallistunut menestyksekkäästi niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin kuorokilpailuihin. Cantinovum esittää jo perinteeksi muodostuneessa Yläkaupungin Yön esiintymisessä kevyempää ohjelmistoaan. Kuoron syyskauden ohjelmassa on muun muassa kilpailumatka Prahaan.

 

——-

https://www.jamk.fi/fi/Palvelut/Cantinovum/Etusivu/

https://www.facebook.com/Cantinovum-178659868841895/?fref=ts