la 19.5. klo 18:00
Flamencoteos Esperanza

Flamencoteos Esperanza

 

KESTO/DURATION: 20min

KATEGORIAT: Tanssi

Flamencoteos Esperanza (suomeksi toivo ja odotus) sai alkunsa opiskelumatkallani 2016 Sevillan Trianassa sjaitsevan kadun nimestä Calle Esperanza de Triana. Tämä on legendaarisen Sevillan Trianan alueen katu, joka ympäröi koko Trianan oman pienen keskustan värikkäitä ja rönsyileviä putiikkeja ja äänekkäitä kahvila-tapasbaareja. Sevillan Trianan sydän on täynnä taidetta, rakkautta ja flamencoa, joka ei nuku silloinkaan, kun aurinko laskee ja nousee.

Esperanzan matka flamencoteokseksi alkoi syntymään Sevillan auringon paahteessa kesäkuussa 2016, mutta ensimmäisen koreografisen kosketuksen se sai vasta keväällä 2017. Esperanza on oman elämän kasvutarina, niin uuden syntymisestä, kuin vanhan pois kuolemisesta. Esperanza toivoo ja odottaa, luopuu vanhasta ja kasvaa vahvempana uudelleen.    

Fe, Esperanza, Amor (suom. usko, toivo, rakkaus) ovat flamencoteos Esperanzan avainsanoja flamencotanssin ilmaisun tunnetiloista. Esperanza on matka sydämen ympäri ja maailman ääriin. Se kertoo niin surusta ja kivusta, mutta myös toivosta ja rakkaudesta, joita elämässä ei koskaan tulisi unohtaa.
Esperanza on impulsiivisen tunteenmyrskyn huuto, joka ei jätä ketään ilman kipua, toivoa tai rakkauden lämpöä. Esperanzan esitysmusiikki koostuu flamencon promitiivisistä arabilaisista sävelmistä, jotka ovat yhdistyneet flamencon ilmaisun liikkeisiin, rytmiin ja säveliin.

 

IN ENGLISH:

Fe, Amor, Esperanza, (eng. Faith, Hope, Love) are the keys for expression to creating flamenco dancing artwork Esperanza. Esperanza is a journey to inside and out of heart and over to world. It’s telling a story about sadness, desperation and pain, but also of hope and that love that we could never forget. Esperanza is a cry of impulsive feelings near the ocean and storms, which don’t let nobody cold and painless, but in the end embrace us with warm love. The music is primitive Arabic music with combinations to expression the flamenco movement, rhythm and melody.

 

——-

https://juanadelagolondrinarosa.blogspot.fi/

https://www.facebook.com/flamencojuanadelagolondrinarosa/